Monday, October 10, 2011

Okay Gals and Guys....

I'm up and running!!!!  Thanks to some lovely man talking in a foreign accent.  He was so patience with me.

My diagnoses message said:

Boot Test - Failed
Error Code - BIOHD3
Warning:  No active partitions.
It wouldn't reboot in safe mode either.

I found similar problems with this error code online using my very old HP computer with no resolutions offered.

At this point, to me this said my HD was fried.  Not so!!!............(I'm still jumping up and down with relief)

I have a HP SimpleSave External Drive in addition to my regular hard drive.  For some reason, my computer was trying to boot from the SimpleSave drive.  How or why is a mystery to me.  After over an hour of conversation maybe two hours and unpluggingssss and repluggingsss and rebootingsss, I was back in business.  (Don't you love my homemade jargon...hee hee)

I know better than to lose my hope, but I didn't get to sleep until 3 and had tried everything I knew to try.  I guess that's why we have techies.....Thank you Sean with the Indian dialect.  You are a sweetheart!

5 comments:

Vroomans' Quilts said...

Glad you are back in business - hard to lose all that info - and I speak techie speak like you do.

Giles said...

That's good news! there's not much worse than losing a whole hard drive! glad you got it back into action.

When I answer the phones at work in my English accent, I often get asked "and where are you, India?" ... the more astute callers get it right and manage to work out it's UK and not Australian or New Zealand! :)

Some people say they like the accent, others "have trouble understanding your accent" which I have a little more difficulty accepting - it's a pretty traditional English accent... I think they just don't want to concentrate!

Michele Hester said...

Boot Test - Failed

Failing a boot test in Texas can be truly catastrophic!!! LOL

Glad to hear the hard drive is okay!

Allie said...

Soooo glad to hear this, girl!

Stray Stitches said...

Glad to hear everything is back in working order. I want to know why the first thing they ALWAYS have you do is unplug and replug!